Welke papiersoort kan ik gebruiken voor het maken van kaarten? - Tekentaal Online

Welke papiersoort kan ik gebruiken voor het maken van wenskaarten?

Ik ben geen expert in kaarten maken. Ik maak ze meestal op één manier, vanuit een druptekening op 170 grams papier. Van zo’n vel maak ik dan zowel de kaart als  de envelop, dat past mooi bij elkaar dan.

Stevig papier

Je hebt in ieder geval een stevig papier nodig om de kaart op te maken.
Je kunt dan denken aan een zwaarte van 170 tot 400 grams papier.

Voor dubbele kaarten gebruik ik meestal 170 grams papier en daarop gebruik ik dan de druptechniek, zoals hierboven te zien is. 
Met een mesje rits ik dan héél lichtjes over het midden van het papier en dan is de vouw gemakkelijk te maken. 

Voor kleurpotlood adviseer ik een dikkere papiersoort gebruiken, ongeveer 250-300 grams. Ook kun je daar aquarelpapier voor gebruiken.

Voor beschilderen met aquarelverf kun je het beste een stevig aquarelvel gebruiken, bij voorkeur op een blok, dan kun je het daar mooi op laten drogen, dan trekt het strak en daarna haal je het pas van de blok af (na ongeveer 24 uur).

Tekentaal Online draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders