Hou je van kleuren?
Wil je iets over jezelf leren?
Je eigen wijsheid in een tekening herkennen?
Kun je daar tijd voor vrijmaken?
Wil je meer weten over chakra’s en hoe ze werken?
Wil je kennismaken met mooie visualisaties?
Wil je een spiritueel én creatief pad bewandelen?
Gun je jezelf een kleurrijke ontspanning?

Vanuit ontspanning en creativiteit je leven vorm geven

Wat Chakra tekenen voor je doet:

 • Je merkt dat je energie verandert en dat je beter in je vel gaat zitten.
 • Je krijgt meer overzicht over je leven.
 • Je ervaart meer rust.
 • Je bent je bewust van de aandacht die je aan jezelf geeft, waardoor je jezelf meer gaat waarderen.
 • Je begrijpt jezelf nog beter.
 • Je wordt je heel bewust van de interacties tussen jezelf en je omgeving.
 • Je ontdekt hoe jij je dagelijks leven positief kunt beïnvloeden.

YES!

Je kunt meteen starten!
Investering : € 257,00

Wat zijn chakra's?

 • Chakra’s zijn energiecentra in het lichaam, die ons beïnvloeden op verschillende levensgebieden, zoals: vertrouwen, gezondheid, emoties, sexualiteit, eigenwaarde, liefde, relaties, communicatie, creativiteit, inzicht, intuïtie, overtuigingen, etc.

  We hebben 7 hoofdchakra’s.
  Deze bevinden zich in een rechte lijn tussen je stuit en je kruin. Ieder chakra vertegenwoordigt een levensgebied en heeft zijn eigen kleurenbeeld.
  Door het tekenen en kleuren van de chakra’s kun je deze levensgebieden versterken en er persoonlijk inzicht over krijgen. Voor ieder persoonlijk zal een chakra een andere vormgeving hebben.

  De tekening van een chakra noemen we ook wel een chakra-mandala.

Aan de slag met Chakra tekenen,
hoe doe je dat in deze cursus?

 • Iedere maand komt er een nieuwe module beschikbaar.
 • In iedere module staat precies – met foto’s – hoe je de chakra-mandala stap voor stap kunt opzetten. 
 • Je stemt af op het thema van de mandala met een visualisatie, een lichaamsoefening of een andere inspirerende  oefening. Zonodig heb ik een audio-opname of een filmpje toegevoegd, zodat je het goed kunt volgen.. 
 • Het uitwerken van de chakra-mandala doe je helemaal op jouw eigen intuïtieve en persoonlijke manier. 
  Dat is de kracht van deze cursus: dat je jezelf in je tekening laat zien, jouw eigen energie.
  Daarom zullen de mandala’s van de verschillende cursisten er ook allemaal verschillend uitzien. 
 • Als de tekening af is ga je naar ‘Inzichten en reflecties’. Daar staan een aantal vragen die je aan jezelf kunt stellen aan de hand van je tekening. Je ontdekt hier de diepgang die je in je tekening hebt gelegd, soms zonder dat je je daar eerder bewust van was.
 • Tot slot kun je chakra’s van andere cursisten bekijken ter inspiratie of uit interesse.
 • Je creëert thuis je eigen werkplek – met je tekenplank, je kleurpotloden, je passer en je andere tekenspullen. Jouw plek – waar jij je spulletjes kunt laten staan.
 • In de cursus heb ik een module opgenomen met alle materialen die je nodig hebt. 
  Het belangrijkste zijn goede kleurpotloden, passer en een liniaal van 50 cm, een (potlood)gum en 225 grms tekenpapier van 50 x 65 cm.
 • Creëer je eigen tijd – zodat je in alle rust aan je tekening kunt werken. 
  Misschien een half uur per dag, misschien langer. 
 • Iedere module heeft dezelfde opzet.
 • In de introductie van ieder thema vind je uitleg over het chakra. Er is een hoofdstuk  met uitgebreide achtergrondinformatie per chakra en welke werking het tekenen van het chakra op je kan hebben.
 • Per module en per onderwerp heb ik nog eens aangegeven wat je aan materialen nodig hebt.
 • In de voorbereidende tekenoefening leer je de techniek die je voor de mandala gebruikt, met foto’s of filmpjes ter demonstratie.
 • Kies  je eigen tempo, op het tijdstip dat jou schikt.
 • Deel je resultaten met andere cursisten in een speciale besloten Facebook-groep als je dat leuk vindt; het is niet nodig, wel merk ik dat er veel gebruik van wordt gemaakt, en dat het een onderlinge verbinding geeft tussen de cursisten. 

Wat een leuke cursus is het! Ik geniet ervan!

Janneke volgde de Chakra cursus in het atelier:
Ik was op zoek naar een tekencursus die mij meer over mijzelf zou vertellen. Op de website van Marianne kwam ik verschillende cursussen tegen die daar aan beantwoordden. Ik heb voor de chakra cursus gekozen en heb daar geen seconde spijt van gehad. Ik krijg elke maand tijdens de les zoveel leerzame dingen aangereikt , waar ik veel mee kan in mijn dagelijkse leven. Voor mij is deze cursus een dag waar ik naar uitkijk en erg van geniet. De cursusruimte is een hele fijne plek om je creativiteit naar buiten te laten komen. Voor mij is de betekenis van hetgeen je hebt getekend hebt, heel waardevol. Ik teken een chakra en kleur hem in op mijn manier. Soms komen er andere dingen in mijn tekeningen te staan, als die ik van te voren bedacht had. Je tekent als het ware onbewust, datgene waar je mee bezig bent in je dagelijkse leven. Marianne kan via de tekentaal en de kennis die zij heeft, de tekening heel duidelijk uitleggen. Op de website van Marianne vindt je een zeer uitgebreid aanbod van hele leuke en leerzame tekencursussen/workshops en tekenweekenden. De sfeer is heel gemoedelijk en prettig en je voelt je er snel thuis. Als de tekeningen besproken worden geeft dat altijd veel duidelijkheid aan degene die het getekend heeft, maar ook aan de medecursisten. Marianne heeft je zoveel te vertellen, zoveel te bieden, het zijn cadeautjes voor jezelf.
Janneke
57 jaar

Wie is Marianne Geerts?

Ik ben (kinder)tekentherapeut, coach beeldend en tekentaaldocent. 
Ik ben begonnen met de lerarenopleiding Tekenen/Textiele werkvormen en heb lesgegeven op middelbare scholen.
Op een gegeven moment kwam de Tekentaal op mijn pad en volgde ik verschillende richtingen van de Kolam, Opleiding Genezend Tekenen, een fantastische opleiding die ik nooit had willen missen.
Het was voor mij een complete openbaring om te zien dat ik precies in de tekeningen kon zien wat er met me aan de hand was: waar ik mezelf klemzette, waar ik als een berg tegenop zag, waar ik geen ruimte nam voor mezelf, wat mijn wensen en verlangens waren, hoe ik tegen mijn verleden aan keek, waar ik mijn tanden op kapot knarste, en zo kan ik doorgaan. 
En wat nog mooier is: ik kan ook in mijn tekeningen ontdekken hoe ik daar iets aan kan doen: op welke manier ik mezelf stevig kan neerzetten in een situatie, hoe ik naar het grote geheel kan kijken, hoe ik met mijn zorgen kan omgaan, welke rol ik inneem en hoe ik dat kan veranderen, hoe ik mijn intuïtie kan inzetten en zo nog meer.
Intussen heb ik sinds 2011 mijn eigen praktijk. Hier kan ik mijn kennis inzetten om de mensen die daar behoefte aan hebben te helpen om d.m.v. creativiteit zich persoonlijk verder te ontwikkelen. 

Dit zijn de 7 chakra's:

Muladhara
Svadhisthana
Manipura
Anahatha
Vissudha
Anja
Sahasrara

Zó fijn om hier mee bezig te zijn!

Veel gestelde vragen:

 • Ik kan niet tekenen, is deze cursus niet te moeilijk voor mij?
  De oefeningen worden goed uitgelegd en als je de stapjes volgt kun je de cursus goed volgen. Je werkt met passer en liniaal om de construcietekeningen te maken. De beschrijvingen zijn glashelder. In elke module staan ondersteunende tekenoefeningen om je tekenvaardigheid te vergroten. 
 •  Maakt het uit in welke volgorde ik de modules maak?
  Ja, het is aan te bevelen om de cursus te doorlopen van chakra 1 naar chakra 7.
 •  Tot hoe lang kan ik meedoen met de cursus?
  Zo lang als je wilt. Als je bent ingeschreven blijft de cursus voor je beschikbaar. 
 • Hoe vaak verschijnt er een nieuwe module?
  Een keer per maand. Je doet ongeveer een maand over het tekenen van een chakra-mandala. Ik raad je aan om die tijd er ook voor te nemen, om de werking van de kleuren en de chakra-energie volledig te kunnen opnemen. Liever een uur per dag aan de tekening werken, dan in vier dagen de hele tekening afmaken. 

Een onlijn cursus is heerlijk:

.. als jij je eigen tijd wilt indelen

.. als je te ver weg woont om naar het atelier te komen

.. als je je eigen tempo wilt bepalen

.. als je lekker in je pyjama wilt blijven werken

.. als je minder kosten wilt hebben

.. als je van je privacy houdt